Mediven Thrombexin 18 Kuitkous M

Op bestelling

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek of aan de automaat (indien de bestelling uit onze robot kan geleverd worden dan krijgt u nog een mail met een QR code en uitleg)

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

De mediven thrombexin 18 is verkrijgbaar als kniekous (AD) en als dijkous (AG ) en heeft een gelijkmatig drukverloop van beneden naar boven. Daardoor treedt er een verbetering op van de veneuze doorbloeding, zowel qua snelheid als volume. Door de bijzondere breitechniek zijn er geen lengtematen nodig. De mediven thrombexin 18 is verkrijgbaar tot een dijbeenomvang van 100 cm.

Mediven thrombexin 18 verbandkousen worden tijdens én na de operatie ingezet ter voorkoming van trombose. Bij een gemiddeld tot hoog tromboserisico wordt dit gecombineerd met medicatie (bijv. heparine) en aanvullende maatregelen zoals oefeningen. Doordat de druk die de kous geeft afloopt van enkel (ca. 18 mmHg) naar het dijbeen (ca. 8 mmHg), wordt de veneuze terugstroom van het bloed richting het hart optimaal bevorderd.

  • Stevige houvast dankzij siliconenboord (bij dijbeenkousen, kniekousen zijn alleen leverbaar zonder siliconenboord).
  • Ademende en bijzonder zachte antibacteriële teen.
  • Zonder latex.

Mediven thrombexin 18 anti-trombose kousen worden per paar geleverd.

Indicatie
  • Fysieke tromboseprofylaxe voor immobiele patiënten, pre-, peri- en postoperatief.
  • Bedlegerige patiënten.
  • Preventie van oedeem en hematomen.
  • Postpartum moeders.
Contra indicatie

Vergevorderd perifeer arterieel vaatlijden (als een van deze parameters van toepassing is: enkel-armindex < 0,5, arteriële enkeldruk < 60 mmHg, teendruk < 30 mmHg of TcPO2 < 20 mmHg voetrug),
gedecompenseerd hartfalen (NYHA III + IV), septische flebitis, phlegmasia coerulea dolens, ernstig beenoedeem.

Gegevens
CNK3593944
FabrikantenMedi Belgium, Sophysa
MerkenMEDI