Allevyn Gentle Kp Foam 15cmx 15cm 10 66802131

Niet op voorraad

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek of aan de automaat (indien de bestelling uit onze robot kan geleverd worden dan krijgt u nog een mail met een QR code en uitleg)

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

ALLEVYN Gentle is een flexibel wondverband voor een groot aantal verschillende acute en chronische wonden bij secundaire fixatie, ook op moeilijk te verbinden plaatsen.

Met een nieuwe, zachte siliconen wondcontactlaag die is ontworpen om het verband gemakkelijk te kunnen verwijderen en verplaatsen.

Gebruik
 1. Maak de wond schoon volgens het lokale klinische protocol.
 2. Kies een geschikte maat wondverband. ALLEVYN Gentle kan worden bijgeknipt om het wondverband passend te maken voor gebruik op een lastige plaats. Gebruik altijd een schone techniek om het wondverband bij te knippen.
 3. Prepareer en reinig de huid rondom de wond en verwijder overtollig vocht. Overtollig haar moet worden weggeknipt om ervoor te zorgen dat het wondverband zo dicht mogelijk op de wond wordt aangebracht.
 4. Verwijder het beschermende materiaal van ALLEVYN Gentle met een schone techniek. Breng de klevende kant aan op de wond. Zorg hierbij voor goed contact aan alle kanten en maak het wondverband vast met secundaire fixatie, bijv. OPSITE™ Flexifix, OPSITE™ Flexifix Gentle, tape of wondverband. ALLEVYN Gentle kan bij het aanbrengen worden opgetild en verplaatst zonder dat dit de hechting vermindert.
 5. ALLEVYN Gentle kan onder begeleiding van een professioneel zorgverlener worden gebruikt in combinatie met andere behandelmethoden, zoals druktherapie. Bij gebruik onder een drukverband moet het wondverband worden bijgeknipt aan de hand van de grootte van de wond, zonder dat er overlap is met de omringende huid. Zorg ervoor dat het wondverband op de juiste plek vastzit voordat het drukverband wordt aangebracht.
 6. Zorg er als het wondverband is bijgeknipt en dat blootliggende schuimdelen worden bedekt door een geschikte folielaag zonder dat het hele wondverband hierdoor wordt afgedekt.
Indicatie
 • Decubituswonden, veneuze beenulcera, diabetische voetulcera
 • Oppervlakkige granulatie en wonden met exsudaat
 • Operatiewonden
 • Eerste- en tweedegraads brandwonden
 • Donorplaatsen van huidtransplantaten en scheurwonden
Gegevens
CNK4117461
FabrikantenSmith & Nephew NV
MerkenAllevyn, Smith & Nephew